WAAR KOMEN DIE MYSTERIEUZE GAATJES IN T-SHIRTS VANDAAN?

MYSTERIEUZE GAATJES IN JE T-SHIRT

¬ Tips & Tricks

Waar komen die mysterieuze gaatjes in t-shirts vandaan?

Heb jij ook het gevoel dat je t-shirts ter hoogte van je navel sneller en vaker gaten vertonen?
Het lijkt bovendien niet uit te maken of het een oud model of een gloednieuw exemplaar is.
Gaatjes zijn dus geen teken van ouderdom.
Waar komen ze dan wel vandaan?

U kan deze t-shirts hier bestellen.

Wanneer je bijvoorbeeld 's avonds tegen het kookeiland leunt om een gin-tonic bij elkaar te gieten of de gordel in je auto vastgespt, veroorzaakt dat druk tussen je broekrand of - knoop en je t-shirt. Herhaal dat vaak genoeg en je krijg je al gauw de gevreesde gaatjes in je kledingstuk.

Het kan gebeuren door de riem, die licht in het shirt blijft haken, maar ook aanraking van andere voorwerpen kan ervoor zorgen dat er een draadje kapot gaat en dus direct een gaatje ontstaat. Het is dus het gevolg van een ‘kleine aanraking’ en resulteert direct in een gaatje. Omdat ook kwalitatief hoogwaardige shirts met een enkele draad gemaakt worden, zijn deze ook slachtoffer van het gaatjes-gate!

U kan deze t-shirts hier bestellen.

Bescherm je t-shirt

Gelukkig zijn er ook manieren om zelfs shirts van een minderen kwaliteit te beschermen. Het dragen van een broeksriem zonder scherpe randen kan een veel gevaarlijkere broeksknoop afschermen. Tijdens het autorijden of het koken je T-shirts onder je broekrand kan proppen om de wrijving met je gordel te verminderen en broeken met een elastische broekrand zijn je shirts ook goedgezind.

Stop het voorste deel van je shirt permanent onder je broekrand. Al vinden we dat misschien een wat drastische manier om je shirt van een geperforeerd noodlot te beschermen.

Zo repareer je het:

Dit heb je nodig:

Het beschadigde shirt (gaatjes groter dan vijf centimeter zijn helaas niet te repareren)
Een strijkijzer
Een strijkplank
Vliesofix (verkrijgbaar bij Hobbywinkels)
Perkament
Spuitfles gevuld met water
Persdoek

  1. Keer je shirt binnenstebuiten op een strijkplank met het gaatje naar je toe. Strijk je shirt zodat er geen kreukels meer rondom het gaatje zitten. Laat het even koelen en gebruik daarna je vingers om het gaatje zo klein mogelijk te maken. Dit doe je door de stof zo dicht mogelijk naar elkaar toe te duwen.

  2. Haal je shirt van je strijkplank en een stuk perkament aan de juiste kant van je shirt. Dit zorgt ervoor dat er later geen vliesofix aan je strijkplank blijft plakken. Knip daarna de vliesofix in een vierkant zo groot dat het graatje ruimt wordt bedekt.

  3. Zet je strijkijzer nu op de wolstand. Deze stand is ook geschikt voor t-shirts. Plaats daarna een persdoek over je shirt en zorg ervoor dat de vliesofix niet verplaatst. Gebruik daarna de spuitfles om de plek waar je vliesofix ongeveer ligt nat te spuiten.

  4. Plaats hierna je strijkijzer direct op de beschadigde plek. Beweeg je strijkijzer daarna niet. Laat het ongeveer tien seconden op de plek staan. Haal ‘m daarna voorzichtig van de plek af.

  5. Verwijder daarna het stuk perkament en keer je shirt weer normaal. Het gaatje is, als je heel goed kijkt, wellicht nog steeds een beetje zichtbaar, maar het gaatje is nu wel een stuk kleiner!

Veel succes!