SJAALKNOOP TECHNIEKEN

SJAALKNOPEN

¬ Tips & Tricks

SJAALKNOOP TECHNIEKEN

Een sjaal is altijd stijlvol. Het maakt een outfit af of geeft het net dat tikkeltje meer. Veel dames dragen graag iets rond de hals als ze buiten gaan. 's Morgens vertrek ik ook altijd met sjaal als finishing touch.

De meest voorkomende modellen zijn de vierkante en de langwerpige sjaal. Er zijn heel veel basistechnieken om een sjaal aan te doen, maar je kan er veel meer mee dan ze nonchalant rond je hals te hangen.

In de video hieronder leg ik jullie de allerleukste knooptechnieken uit!
Liefs Carolien

1. Langwerpige sjaal

Vaak wordt dit model 1x om de hals gedaan en hangen de uiteinden los. Dit is een goede basistechniek maar blijft niet altijd even mooi zitten.

Door in een langwerpige sjaal 2 knopen te leggen aan de uiteinden kan je al een mooi resultaat bekomen.
Zo kan je ook 1 uiteinde door de andere knoop halen, zodat beiden uiteinden samen komen te hangen. Deze knoop kan je dan nog omhoog of omlaag verschuiven.

Tip: Heb je een korte hals? Kies dan voor een niet te dikke sjaal. Ook hang je hem best niet te dicht tegen de hals. Heb je een fijn gezichtje? Ook dan neem je de sjaal best niet te groot.

2. Vierkante sjaal

Dit model is vaak kleiner dan de langwerpige sjaal en is ideaal om binnen te dragen.

Deze sjaal hanteert gemakkelijker door ze eerst in een driehoek te vouwen. Je kan het puntje dan vooraan leggen en de uiteinden achteraan de hals kruisen en vooraan weer vastknopen.
Door de sjaal op te rollen krijg je de vorm van een langwerpige sjaal, maar dan met minder stof. Je kan hier dus ook de technieken gebruiken van de langwerpige modellen.

Tip: Mensen met een lange hals kunnen de sjaal dubbel omhangen en dichtbij de hals knopen voor een chique look. Je kan een opgerolde, vierkante sjaal ook als ceintuur gebruiken.

VOORBEELDEN KNOOPTECHNIEKEN:

Shop deze sjaals hier.

Graag de volledige handleiding gehad?
Vraag jouw exemplaar in de winkel!